Endodontia

Endodontia este ramura medicinei dentare ce se ocupa cu tratamentul afectiunilor nervului dentar.

Endodontia

Medicii nostrii la dispozitia dumneavoastra.

Ce presupune tratamentul

Endodontic

Tratamentul de canal este menit sa inlature si sa previna reaparitia infectiei ce a afectat interiorul dintelui. Acest spatiu numit camera pulpara impreuna cu canalul radicular (canalul radacinii) adapostesc pulpa dintelui. Cele mai multe infectii se datoreaza cariilor ce nu au fost tratate la timp. Pentru a intelege tratamentul endodontic si necesitatea lui, trebuie sa intelegem cateva din particularitatile anatomice ale dintelui.La exterior, coroana dentara este imbracata intr-un strat alb, foarte dur, de smalt; sub acesta se gaseste dentina ce este mai putin dura decat smaltul. Dedesubt, chiar in centrul coroanei dentare se gaseste camera pulpara ce contine pulpa dentara.

Pulpa dentara, la randul ei, este formata din vase de sange minuscule si nervi. Aceasta pulpa se intinde si in radacina dintelui, in canalul radicular, pana la varful  ei, unde se uneste cu vase si nervi mai mari. Pulpa are un rol extrem de important in perioada de formare si crestere a dintelui. Dupa ce perioada de crestere dentara s-a sfarsit si dintele a ajuns la maturitate, dintele poate „supravietui” si fara pulpa, el fiind „hranit” de tesutul ce inconjoara radacina.

Protetica

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibur ridiculus mus.

Protetica

Suntem aici sa va ajutam.

Ce este:

Protetica

Protetica dentara este ramura stomatologiei care se ocupa cu inlocuirea dintilor lipsa sau reabilitarea orala complexa a arcadelor dentare.

Prin interventii de protetica dentara se restabileste integritatea dentara afectata de leziuni sau degradare, folosind lucrarea protetica – proteza dentara – fixa sau mobila, individualizata pacientului, fatetele dentare, coroanele dentare, incrustatiile, puntile dentare si lucrarile complexe protetice pe implanturi.

Protetica dentara nu inseamna doar estetica. Este, de asemenea, necesara o reconstructie functionala, ceea ce inseamna ca trebuie tinut seama de fonatie (producerea sunetelor), masticatie (mestecarea alimentelor) si ocluzia dentara pentru a evita bruxismul (scrasnirea dintilor). Medicul dentist sau specialistul care executa o lucrare protetica trebuie sa vizualizeze rezultatul final si sa fie capabil sa-l reproduca.

Zirconiul, ceramica presata, compozitul sunt cateva exemple de materiale noi cu ajutorul carora, folosind protocolul corect, reusim sa obtinem reconstructii dentare durabile si cat mai apropiate de natural.

Scurtă istorie:

Cea mai veche proteză dentară datează de 2600 de ani și a fost descoperită pe locul Italiei de azi. Proteza înlocuia 3 incisivi frontali superiori și era confecționată dintr-un dinte de vacă tăiat și fixat vertical pentru a reface fizionomia.

Ortodontia

Ortodonția este specialitatea care se ocupă cu îndreptarea poziției dinților, reglarea ocluziei (mușcăturii) și a rapoartelor dintre cele două maxilare.

Ortodontia

Faceti primul pas spre un zambet perfect

Ce este:

Ortodontia

Ortodonţia este o specializare a medicinei dentare care se ocupă de corectarea anomaliilor dentomaxilare. Ortodonția este specialitatea care se ocupă cu îndreptarea poziției dinților, reglarea ocluziei (mușcăturii) și a rapoartelor dintre cele două maxilare.

Aparatele ortodontice sunt mijloacele prin care se realizează acest lucru. Aparatele ortodontice sunt de mai multe tipuri (fixe sau mobile, vizibile sau invizibile) şi se recomandă de către ortodont pentru fiecare caz individualizat. Acestea acţionează pentru realinierea dinţilor, reantrenarea muşchilor şi influenţarea creşterii maxilarelor. Aparatele ortodontice funcţionează prin exercitarea unei presiuni uşoare asupra dinţilor şi maxilarelor. În funcţie de severitatea problemei, medicul dentist vă recomandă tipul de aparat corespunzător.

Scurtă istorie:

Primele astfel de aparate descoperite vreodată au fost cele găsite pe mumiile din Egiptul Antic, fiind confecționate  din cordonul ombilical al animalelor. Erau totuși așezate așa cum și un dentist din zilele noastre ar așeza un aparat dentar modern.

CHIRURGIA ORALĂ

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibur ridiculus mus.

Ce este:

CHIRURGIA ORALĂ

Chirurgia orală, ramură a medicinei dentare , abordează prin metode chirurgicale afecțiunile cavității orale, dintre care cele mai des tratate sunt protezarea edentațiilor dentare prin intermediul implanturilor dentare și incluziile dentare (cu predilecție molarii de minte incluși).

Incluzia înseamnă rămânerea unui dinte complet format în interiorul osului mult timp peste vârsta sa normală de eruptie, el fiind împiedicat să iasă la suprafață erupa de alt dinte, os sau tesut moale.

Molarii de minte sunt ultimii ce erup pe arcade, iar în cazul majorității pacienților, ei nu au suficient loc pentru a erupe într-o poziție normală, fapt pentru care se impune extracția lor pentru a preveni sau trata problemele cauzate.

Scurtă istorie:

Procedeul extracţiilor a fost foarte des folosit în Evul. Interesant e faptul că cei care realizau intervențiile nu erau nici pe departe calificaţi ca doctori, ci erau bărbieri. Cei care aveau probleme sau infecţii mergeau la aceşti frizeri, care foloseau un fel de forceps mai mare pentru a scoate dintele. Nu era un procedeu folosit pentru prevenţie, ci doar atunci când oamenii nu mai puteau suporta durerea.

IMPLANTOLOGIE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibur ridiculus mus.

Ce este:

IMPLANTOLOGIA

Implanturile dentare au devenit, în ultimii ani, alternativa pentru lipsa dinților naturali. Intervenșia constă într-un dispozitiv medical, sub forma unui șurub, realizat din biomateriale compatibile organismului uman, ce are rolul de a înlocui rădăcina dintelui lipsă, la care, ulterior se va atașa coroana dentară artificială?

Implanturile dentare se efectuează sub anestezie locală, în funcție de complexitatea cazului, intervenția poate dura de la 30 de minute pentru inserarea unui singur implant în condițiile unei oferte osoase bune, până la câteva ore pentru proceduri mai complexe de adiție osoasă sau inserare a mai multor implanturi. Dacă vă întrebați cine este potrivit pentru tratamentul cu implanturi dentare, răspunsul este că majoritatea pacienților adulți cu o stare generală bună.

Scurtă istorie:

În 1952, un profesor chirurg numit Per-Ingvar Branemark a încercat să elimine un dispozitiv din titan instalat în maxilarul unui pacient pentru a studia vindecarea oaselor. Titanul însă fuzionase cu osul, iar acum știm că acest fenomen natural se numește osteointegrare. Branemark a continuat munca punând implanturi de titan unui pacient care a avut diformități ale maxilarului grave. Pacientul, Gosta Larsson, a fost primul pacient căruia i-au fost montate implanturi dentare de titan.

IMPLANTOLOGIA

Faceti primul pas: