Endodontia

Endodontia este ramura medicinei dentare ce se ocupa cu tratamentul afectiunilor nervului dentar.

Endodontia

Medicii nostrii la dispozitia dumneavoastra.

Ce presupune tratamentul

Endodontic

Tratamentul de canal este menit sa inlature si sa previna reaparitia infectiei ce a afectat interiorul dintelui. Acest spatiu numit camera pulpara impreuna cu canalul radicular (canalul radacinii) adapostesc pulpa dintelui. Cele mai multe infectii se datoreaza cariilor ce nu au fost tratate la timp. Pentru a intelege tratamentul endodontic si necesitatea lui, trebuie sa intelegem cateva din particularitatile anatomice ale dintelui.La exterior, coroana dentara este imbracata intr-un strat alb, foarte dur, de smalt; sub acesta se gaseste dentina ce este mai putin dura decat smaltul. Dedesubt, chiar in centrul coroanei dentare se gaseste camera pulpara ce contine pulpa dentara.

Pulpa dentara, la randul ei, este formata din vase de sange minuscule si nervi. Aceasta pulpa se intinde si in radacina dintelui, in canalul radicular, pana la varful  ei, unde se uneste cu vase si nervi mai mari. Pulpa are un rol extrem de important in perioada de formare si crestere a dintelui. Dupa ce perioada de crestere dentara s-a sfarsit si dintele a ajuns la maturitate, dintele poate „supravietui” si fara pulpa, el fiind „hranit” de tesutul ce inconjoara radacina.

Protetica

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibur ridiculus mus.

Protetica

Suntem aici sa va ajutam.

Ce este:

Protetica

Protetica dentara este ramura stomatologiei care se ocupa cu inlocuirea dintilor lipsa sau reabilitarea orala complexa a arcadelor dentare.

Prin interventii de protetica dentara se restabileste integritatea dentara afectata de leziuni sau degradare, folosind lucrarea protetica – proteza dentara – fixa sau mobila, individualizata pacientului, fatetele dentare, coroanele dentare, incrustatiile, puntile dentare si lucrarile complexe protetice pe implanturi.

Protetica dentara nu inseamna doar estetica. Este, de asemenea, necesara o reconstructie functionala, ceea ce inseamna ca trebuie tinut seama de fonatie (producerea sunetelor), masticatie (mestecarea alimentelor) si ocluzia dentara pentru a evita bruxismul (scrasnirea dintilor). Medicul dentist sau specialistul care executa o lucrare protetica trebuie sa vizualizeze rezultatul final si sa fie capabil sa-l reproduca.

Zirconiul, ceramica presata, compozitul sunt cateva exemple de materiale noi cu ajutorul carora, folosind protocolul corect, reusim sa obtinem reconstructii dentare durabile si cat mai apropiate de natural.

Ortodontia

Ortodonția este specialitatea care se ocupă cu îndreptarea poziției dinților, reglarea ocluziei (mușcăturii) și a rapoartelor dintre cele două maxilare.

Ortodontia

Faceti primul pas spre un zambet perfect

Ce este:

Ortodontia

Ortodonţia este o specializare a medicinei dentare care se ocupă de corectarea anomaliilor dentomaxilare. Ortodonția este specialitatea care se ocupă cu îndreptarea poziției dinților, reglarea ocluziei (mușcăturii) și a rapoartelor dintre cele două maxilare.

Aparatele ortodontice sunt mijloacele prin care se realizează acest lucru. Aparatele ortodontice sunt de mai multe tipuri (fixe sau mobile, vizibile sau invizibile) şi se recomandă de către ortodont pentru fiecare caz individualizat. Acestea acţionează pentru realinierea dinţilor, reantrenarea muşchilor şi influenţarea creşterii maxilarelor. Aparatele ortodontice funcţionează prin exercitarea unei presiuni uşoare asupra dinţilor şi maxilarelor. În funcţie de severitatea problemei, medicul dentist vă recomandă tipul de aparat corespunzător.

Pediatrics

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibur ridiculus mus.

Pediatrics

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetlit. Aenean eget dolor.

Aenean vulputate eleifend tellus.

Cras dapibus. Vivamus semper nisi

Donec elit libero, sodales nec, volutpat a, suscipit non, turpis. Nullam sagittis. Suspendisse pulvinar, augue ac venenatis condic pellentesque. Curae; Fusce id purus. Ut varius tincidunt libero.

Lorem ipsum dolor sit amet

Aenean commodo eget dolor sit amet

Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis.