Serviciile Noastre

ORTODONTIE​

Ortodontia este specializare a medicinei dentare care se ocupa de corectarea anomaliilor dentomaxilare. Ortodontia este specialitatea care se ocupa cu indreptarea pozitiei dintilor, reglarea ocluziei(muscaturii) si a rapoartelor dintre cele doua maxilare.

Aparatle ortodontice sunt mijloacele prin care se realizeaza acest lucru. Aparatele ortodontice sunt de mai multe tipuri(fixe sau mobile, vizibile sau invisible) si se recomanda de catre ortodont pentru fiecare caz individualizat. Acestea actioneaza pentru realinierea dintilor, reantrenarea muschilor si influentarea cresterii maxilarelor. Aparatele ortodontice functioneaza prin exercitarea unei presiuni usoare asupra dintilor si maxilarelor. In functie de severitatea problemei, medicul dentist va recomanda tipul de aparat corespunzator.

STOMATOLOGIE

Primul pas pe care trebuie să îl faci pentru a-ți rezolva problemele dentare este să programezi o consultație stomatologică. Indiferent de afecțiunea cu care te confrunți, consultația inițială realizată de către medicul dentist îți va asigura un diagnostic corect și un plan de tratament potrivit. Fie că este vorba de un control de rutină, fie că ai nevoie de ajutor pentru a trata ceva specific, este necesar să treci printr-un consult medical. În funcție de specialitate, fiecare consult are anumite caracteristici și etape.

În primul rând, este necesar să știi că o consultație stomatologică înseamnă o evaluare a stării de sănătate orală. Astfel, în funcție de fiecare caz în parte, medicul dentist pune un diagnostic pentru problemele orale identificate și recomandă un plan de tratament personalizat. Așadar, consultația stomatologică are un rol foarte important în ceea ce privește rezolvarea problemei orale, deoarece atunci când aceasta nu este tratată cu seriozitate poate duce la realizarea unui tratament incorect.

O consultație stomatologică constă în 2 etape extrem de importante pentru stabilirea diagnosticului. Aceste etape sunt:

  1. Radiografie dentara

 Aceasta reprezintă aceea investigatie utilizata în domeniul stomatologiei pentru a produce într-un timp foarte scurt imagini din interiorul cavității orale. În funcție de fiecare caz în parte, medicul poate recomanda un anumit tip de radiografie dentară pentru a putea depista cauza problemei cu care te confrunți. Pentru o consultație stomatologică inițială, de cele mai multe ori, medicul recomandă o radiografie panoramică, deoarece permite examinarea tuturor dinților fiind, de fapt, o imagine de ansamblu a întregii cavități orale. Clinicile Dentare Dr. Leahu sunt dotate cu centre proprii de radiologie dentară, astfel că pacienții nu sunt nevoiți să investească timp suplimentar pentru a realiza o radiografie dentară la un centru specialist înainte de a se prezenta la consultația stomatologică.

2) Anamneza

Pe înțelesul tuturor, aceasta reprezintă o discuție între medic și pacient și are rolul înțelegerii motivelor exacte ale vizitei. Această discuție cu medicul stomatolog are și rolul de a te ajuta să te relaxezi și să te simți cât mai confortabil. Astfel, la începutul consultației vei putea fi întrebat despre mai multe lucruri precum:

  • date personale: vârstă, proveniență, ocupație;
  • date despre sănătatea generală: boli generale ale organismului, alergii, tratamente actuale etc.;
  • date despre istoricul stomatologic: tratamente realizate în trecut, ultima vizită la medicul stomatolog etc.;
  • Informații despre motivul vizitei: simptome și semne ale afecțiunilor dentare, disconfort, durere etc.;

3) Examenul Clinic

Odată ce medicul stomatolog știe care sunt problemele care te-au adus în cabinetul de medicină dentară și a examinat o radiografie panoramica, acesta poate să realizeze examinarea efectivă a cavității orale, cu accent pe zona care trebuie tratată, mai ales tumefierile, sângerările, abcesele etc. De asemenea, medicul va examina toți dinții, igiena orală, gradul de mobilitate a dinților, dacă este cazul, sănătatea gingiei și a mucoasei bucale.

În funcție de complexitatea cazului și de dorințele pacientului, împreună cu medicul stomatolog se stabilește strategia terapeutică. În cadrul consultației vei primi toate informațiile referitoare la: etapele tratamentului, durata acestuia și costul total al planului de tratament recomandat.

IMPLANTOLOGIE

Implanturile dentare au devenit, in ultimii ani, alternativa pentru lipsa dintilor naturali. Interventia consta intr-un dispozitiv medical, sub forma unui surub, realizat din biomateriale compatibile organismului uman, ce are rolul de a inlocui radacina dintelui lipsa, la care , ulterior se va atasa coroana dentara artificiala.

Implanturile dentare se efectueaza sub anestezie locala, in functie de complextitatea cazului, interventia poate dura de la 30 de minute pentru inserarea unui singur implant in conditiile unei oferte osoase bune, pana la cateva ore pentru proceduri mai complexe de aditie osoasa sau inserare a mai multor implanturi.

ENDODONTIA

Tratamentul de canal este menit sa inlature si sa previna reaparitia infectiei ce a afectat interiorul dintelui. Acest spatiu numit camera pulpara impreuna cu canalul radicular (canalul radacinii) adopostesc pulpa dintelui. Cele mai mult infectii se datoreaza cariilor ce nu au fost tratate la timp. Pentu a intelege tratamentul endodontic si necesitatea lui, trebuie sa intelegem cateva din particularitatile anatomice ale dintelui. La exterior, coroana dentara este imbracata intr-un strat alb, foarte dur, de smalt, sub acesta se gaseste dentina ce este mai putin dura decat smaltul. Dedesubt, chiar in centrul coroanei dentare se gaseste camera pulpara ce contine pulpa dentara. Pulpa dentara, la randu ei, este formata din vase de sange minuscule si nervi. Aceasta pupla se intine si in radacina dintelui, in canalul radicular, pana la varful ei, unde se uneste cu vase si nervi mai mari. Pulpa are un rol extrem de important in perioada de formare si crestere a dintelui. Dupa ce perioada de crestere dentara s-a sfarsit si dintele a ajuns la maturitate, dintele poate “supravietui” si fara pulpa, el fiind “hranit” de tesutul ce inconjoara radacina.

PROTETICA

Protetica dentara este ramura stomatologiei care se ocupa inlocuirea dintilor lipas sau reabilitarea orala complexa a arcadelor dentare. Prin interventii de protetica dentara se restabileste integritatea dentara afectata de leziuni sau degradare, folosind lucrarea protetica – proteza dentara – fixa sau mobila, individualizata pacientului, fatetele dentare, coroanele dentare, incrustatiile, puntile dentare si lucrarile complexe protetice pe implanturi.

Protetica dentara nu inseamna doar estetica. Este, de asemenea, necesara o reconstructie functionala, ceea ce inseamna ca trebuie tinut seama de fonatie(producerea sunetelor), masticatie(mestecarea alimentelor) si ocluzia dentara pentru a evita bruxismul (scrasinarea dintilor). Medicul dentist sau specialistul care executa o lucrare protetica care trebuie sa vizualizeze rezultatul final si sa fie capabil sa-l reproduca.

Zirconiul, ceramica presata, compozitul sunt cateva exemple de materiale cu ajutorul carora, folosind protocolul corect, reusim sa obtinem reconstructii dentare durabile si cat mai apropiate de natural.

 

CHIRURGIE ORALA

Chirurgia orala, ramura a medicinei dentare, abordeaza prin metode chirurgicale afectiunile cavitatii orale, dintre care cele mai des tratate sunt protezarea edentatiilor dentare prin intermediul implanturilor dentare si incluziile dentare(cu predilectie molarii de minte inclusi)

Incluzia inseamna ramanerea unui dinte complet formate in interiorul osului mult timp peste varsta sa normala de eruptie, el fiind impiedicat sa iasa la suprafata erupta de alt dinte, os sau tesut moale.

Molarii de minte sunt ultimii ce erup pe arcade, iar in cazul majoritatii pacientilor,ei nu au suficent locp entru a erupe intr0-o pozitie normala ,f apt pentru care se impune extractia lor pentru a preveni sau trata problemel cauzate.

Procesul nostru in 3 pasi

1. Consultatia

Pacientul vine la o consultatie, unde i se prescriu investigațiile necesare în funcție de ce își dorește să facă, radiografii +_ cbct etc

2. Planul de tratament

Pacinetului i se face planul de tratament care i se aduce la cunoștință pentru a clarifica ce etape urmeaza / lucrari

3. Stabilirea Medicilor necesari problemei lui

Pacientul se consulta cu medicii de care are nevoie pentru problema sa:

Exemplu:

  • Extracții la chirurg, apoi la endodont( dacă are nevoie să scoatem nervii) din nou chirurg dacă are implanturi și în final lucrările protetice indiferent dacă sunt pe dinți sau pe implanturi.

Adresa Noastra

Bulevardul Știrbei Vodă 23, Craiova 200374

Contacteaza-ne

0766 456 421 - Whats App / Telefonic
0784 382 979 - Whats App / Telefonic
E-mail - diadent.dentist@gmail.com

Galerie Foto

Contacteaza un specialist